Uutiset

Alueen karvakoita

Benno, valkoinenpaimenkoira / Mira

Benno on v. 2018 syntynyt valkoinenpaimenkoira uros, joka soveltuvuustestattiin Karva-Kaveriksi 11 viikon ikäisenä. Benno on suorittanut myös Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry:n soveltuvuuskokeen 1 vuoden ikäisenä. Toiveissa onkin, että voisimme toteuttaa eläinavusteisuutta tulevaisuudessa myös ammatillisesti. Karva-Kaveri vierailujen lisäksi Benno harrastaa tokoa, rally-tokoa ja henkilöetsintää, minkä lisäksi liikumme paljon luonnossa.

Koiran ohjaajana toimii Mira, joka on ollut Karva-Kaveri toiminnassa v. 2014 saakka ja Benno on nyt neljäs oma koira mukana toiminnassa. Käynnistin tuolloin Karva-Kaveri toiminnan Rovaniemellä, jota koordinoin v. 2018 saakka. Lisäksi olen ollut mukana mm. hallitustyöskentelyssä, mutta nykyisin toimin vain rivijäsenenä. Työskentelen tällä hetkellä lähihoitajana vammaisten asumispalveluyksikössä. Ammatiltani olen myös eläintenhoitaja, minkä lisäksi olen kasvattanut osaamistani eläinavusteinen valmentaja ja eläinavusteinen interventio -koulutuksilla.

Miska, shetlanninlammaskoira / Kirsi

Miska, shetlanninlammaskoira. 07/2016. Hyvin ihmisrakas, reipas ja rohkea sheltti. Karva-Kaverikonkari, joka keikkailee jaksamisen mukaan. Tulee myös hyvin toimeen melkein kaikkien muiden eläinten kanssa.

Konsta, länsigöötanmaanpystykorva / Natalia 

Konsta, länsigöötänmaanpystykorva , syntynyt 8/15, aloitti keikkailun Suomen Karva-Kavereiden rivissä emännän kanssa keväällä 2019 Rovaniemellä

Edith, collie / Riitta

Vuonna 2019 mukaan liittynyt 2-vuotias pitkäkarvainen collie.

Hilla, pitkäkarvainen collie / Susanna (Ranua)

Hei, olen Hilla, synt.9/2016 pk collie, ja olen aloittanut Karva-kaveri -vierailut Ranualla 04/19! Keikkailen pääasiassa Ranualla, mutta mahdollisesti tulevaisuudessa myös Posiolla. Olen iloinen, rauhallinen ja rakkaudentäyteinen pakkaus

Kide, landseer / Oili

Kide, landseer, 4/18, vuonna 2019 tullut karva-kavereihin

Maya, suomenlapinkoira / Minna (Sodankylä)

Vuonna 2019 mukaan toimintaan tullut suomenlapinkoira päivystää Sodankylässä.

Taika, lapinporokoira / Mirka (Sodankylä)

Taika, kohta kuusi ja puolivuotias lapinporokoira (s. 1/2013). Karvakaveriksi kurssittauduimme tämän vuoden alussa. Keikkaillaan Sodankylässä.

Taika on rauhallinen ja pitkäpinnainen kaveri. Harrastettu on agilityä ja vähän tokoiltu. Tykkää jäniksistä, pitkistä mettälenkeistä, herkuista, korvantausten rapsutuksesta ja oravista.

Piki, suomenlapinkoira / Jasmiina

5/2015 syntynyt suomenlapinkoira toimii sekä Rovaniemen että Turun alueilla.

Sylvi, bretoni / Henna

Yavanna’s Suzette ”Sylvi” 4/2013. Bretoni. Toiminnassa mukana 2019. Sylvin kanssa ollaan harrastettu epäsäännöllisesti tokoa, metsästystä, canicrossia ja koirahiihtoa. Vauhdikas ja ystävällinen kaikkien kaveri.

Leffe, jämtlanninpystykorva / Virva

Jämtlanninpystykorva Leffe on ollut mukana Karva-kavereiden toiminnassa vuodesta 2014. Metsäkoirana Leffe arvostaa erityisesti ulkotapahtumia, mutta kyllä rapsutukset maistuvat sisätiloissakin. Lapsista ei Leffe erityisemmin välitä.

 

Ridu ja Vipu, suomenlapinkoirat / Maiju (Sodankylä)

Vuonna 2009 syntynyt Ridu ja tammikuussa 2014 syntynyt Vipu päivystävät niinikään Sodankylässä.

Myssy, maatiaiskissa / Tiina

Myssy, on 10-vuotias elämästä nautiskeleva maatiaiskissarouva. Myssy on rohkea ja ihmisläheinen kissa, jonka mielestä elämässä parasta ovat ruoka, nukkuminen ja ihmisten rapsutukset. Useimmiten Myssyn löytää sieltä, missä on syli. Kesäisin Myssy tykkää lenkkeillä pihalla valjaissa kotona asuvien kissakavereiden Miskan ja Milan kanssa, ja kylmemmällä kelillä Myssy käy tarkastamassa päivän sään ja ulkona liikkujat päivittäin parvekkeen lasituksen läpi. Myssy osaa myös tehdä temppuja, kun sopivaa herkkua on tarjolla; Myssy osaa istua, antaa tassua ja heittää myös läpsyn. Myssy on aloittanut keikkailun keväällä 2019, ja on tuore tulokas karvakaverina. Myssyn ohjaaja Tiina työskentelee sairaanhoitajana, ja parhaiten meille sopiikin keikkailu arkipäivisin.

Jack ja Sam Sämpylä, bordercolliet / Laura 

Ruska, labradorinnoutaja / Taina

Hugo, Hexe, Mitzi, kääpiöpinserit ja Freyja, mastiffi / Anu

Nuka, suomenlapinkoira ja Tiana, australian koolie / Päivi

Telle ja Taimi, kultainennoutaja / Tiina

Ukko, bordercollie / Marja

Veikko sekaroituinen / Minna

Lempi, mudi / Camilla

Lola, bordercollie / Janika

Halti, barbet / Kirsi

Nietos, welsh corgi pembroke / Eveliina

Safiri, cairnterrieri / Tanja

Justus / Sanna

Lili, sekarotuinen / Marjo

Aatu, sekarotuinen / Sanna

Martta, jackrussellinterrieri / Fanni

Nelli, havannankoira  / Anne (Ranua)

Oula, maine coon / Heidi (Ranua)

Timi, tiibetinspanieli / Maare (Rovaniemi, Oulu)