Uutiset

Alueen karvakoita

Alueen karvakoita -sivun päivitys on kesken.

Koirat

Ohjaaja Anu, Karva-Kaverit Freyja, Hexe ja Hugo

Freyja, mastiffi. Hexe, kääpiöpinseri. Hugo, kääpiöpinseri (esittely tulossa).

Freyjan, Hexen ja Hugon ohjaajana toimii Anu. Työskentelen lähihoitajana ja harrastan koiranäyttelyissä kulkemista, sekä Karva-Kaveri toimintaa. Valmistuin lokakuussa 2016 eläinavusteiseksi valmentajaksi.

Halataan kun tavataan!

anujätkädorajätkä

Ohjaaja Sanna, Karva-Kaveri Justus

-tulossa-

Ohjaaja Kirsi, Karva-Kaveri Miska

Zaza’s My Happy Master, kutsumanimeltään Miska, on 9-vuotias shetanninlammaskoira.

Miska on ihmisystävällinen kaikkien kaveri, eikä suotta arastele vieraissakaan paikoissa. Vaikka ikää on jo 9v, Miska innostuu rapsutuksista, etsimisleikeistä ja pienistä tempuista. Miskan lempipuuhaa on metsässä juokseminen ja takapihan liikenteen seuraaminen. Paimenkoirana Miska tietää, että kaveria ei jätetä! Miskan ohjaksissa toimii ravintola-alalla työskentelevä Kirsi.

KirsiMiskaMiska

Ohjaaja Virva, Karva-Kaverit Leffe

VirvaPiitu

Ohjaaja Minna, Karva-Kaveri Veikko

Nimeni, Minna Koponen, 38v. Päivä työtäni teen seurakunnan palveluksessa. Karva-Kaveri toiminnassa, jonka aloitimme vuonna 2014, teen vapaaehtoistyötä sekarotuisen Veikko koiran kanssa. Veikko on syntynyt v. 2009, ja niin monirotuinen kun arvata jaksaa. Veikko on rauhallinen, ystävällinen ja oikein kiltti kaveri. Erittäin varma koira, monessa paikassa, kunhan olen sen mukana. Veikko asustaa kolmen muun koiran kanssa.

IMG_2645Veikko

Ohjaaja Kati, Karva-Kaveri Peppi

-tulossa-

Ohjaaja Marja, Karva-Kaveri Ukko

-tulossa-

Ohjaaja Leena, Karva-Kaveri Kaapo

-tulossa-

Ohjaaja Päivi, Karva-Kaveri Nuka

Lapinmannan Kelpo Poika, kutsumanimeltään Nuka s. 8/2014 on erittäin avoin, ystävällinen ja leikkisä suomenlapinkoirauros, nuorin perheen kolmesta koirasta. Nuka tykkää ihmisistä ja häntä heiluttaakin koko koiraa, kun se menee tervehtimään. Pehmoilla leikkiminen ja niiden kantaminen on Nukan mielipuuhaa. Nukan kanssa harrastetaan paimentamista. Nuka rakastaa metsässä juoksemista ja keppien kantamista.

Hihnan toisessa päässä eli Nukan ohjaajana toimii Päivi, joka on koulutukseltaan lähihoitaja. Päivät kuluvat lastenhoitajan työssä. Päivi on valmistunut eläinavusteiseksi valmentajaksi lokakuussa 2016.

Päivi

Ohjaaja Taina, Karva-Kaveri Ruska

Ruska on kesällä 2010 syntynyt ruskea iloinen labradorinnoutajatyttö, jonka lempiharrastus on sohvalla rapsuteltavana oleminen. Myös pehmolelujen kantaminen ja niiden hoivaaminen ovat tämän noutajan päivittäisiä puuhia. Ruokaa ja ihmisiä rakastava Ruska pitää niin lapsista kuin vanhuksistakin.

Ruskan ohjaajana on sairaalassa perushoitajana ja kuulontutkijana jo noin 40 vuotta toiminut Taina.

Ruskakoira ruskakoira2

Ohjaaja Laura, Karva-Kaverit Jack ja Sam

Jack, kavereiden kesken ”Jaska” on 5/2015 syntynyt työlinjainen kiltti bordercollie. Jackin tavaramerkkinä on purentavian vuoksi usein suusta pilkottava kieli, josta Jack helposti muistetaankin. Jackin päiviin kuuluu usein myös tokoa, rally-tokoa ja lampaiden paimennusta. Jack on rauhallinen, mutta tarvittaessa myös erittäin vauhdikas ja leikkisä, ja lähteekin mielellään mukaan vaikkapa palloleikkiin tai temppuilemaan.

Jackia ohjaa graafinen suunnittelija Laura, joka vapaa-aikanaan koirien kouluttamisen, valokuvaamisen ja ulkoilun lisäksi myös pitää koirien arkitottelevaisuus- ja temppukursseja.

IMG_9938jack2

Ohjaaja Maare, Karva-Kaveri Timi

-tulossa-

Ohjaaja Terhi, Karva-Kaveri Huugi (Rovaniemi, Ivalo)

Huugi on 2009 syntynyt käyttölinjainen irlanninsetteri-neiti. Tämä yltiöystävällinen punanuttu on luonteeltaan empaattinen ja rauhallinen, mutta pinnan alkaa kuplii erittäin leikkisä ja vilkas kaveri, joka rakastaa kohdata uusia ja erilaisia ihmisiä. Syksyisin päätoimisena hommana on seisoa riekkoja pohjoisen tuntureilla ja luonnossa seikkaileminen on muutenkin tärkeä osa elämää ympäri vuoden.
Huugin ohjaaja on viittä vaille valmis kuvataiteilija Terhi, joka työskentelee Rovaniemellä markkinoinnin ja viestinnän parissa sisällöntuottajana, mutta löytyy lähes viikoittain etätöistä kotoaan Ivalosta. Vapaa-aikaan kuuluu metsästys, luonnossa liikkuminen ja valokuvaaminen.
HuugiHuugi_karva-kaveri_2

Mira, Karva-Kaverit Riku ja Benno

Riku on v. 2008 syntynyt valkoinen ruotsinhirvikoira, joka muutti meidän laumaan 7,5 vuotiaana. Riku on edellisessä elämässään harrastanut mm. agilityä ja se osaa noutaa, joten kyseessä ei ole aivan tavanomainen hirvikoira vaikka riistaviettiäkin löytyy. Benno (Kiratin Legendary White) on tammikuussa 2018 syntynyt valkoinenpaimenkoira. Pentu testattiin mukaan toimintaan 11vk ikäisenä. Toiveissa on, että tulevaisuudessa voisimme toteuttaa eläinavusteisuutta Bennon kanssa myös ammatillisesti. Koirien ohjaajana toimii Mira, joka työskentelee tällä hetkellä lähihoitajana vammaisten yksikössä. Olen ammatiltani myös eläintenhoitaja, minkä lisäksi olen kasvattanut osaamistani eläinavusteinen valmentaja ja eläinavusteinen interventio -koulutuksilla.
niko3072522-800x_

Tiina, Karva-Kaveri Telle

Telle on 7/2017 syntynyt näyttelylinjainen kultainennoutaja. Telle aloittelee ohjaajansa Tiinan kanssa Karva-Kaverina (2018) ja on todella otettu tästä luottamustehtävästä. Telle on erittäin ihmisrakas, murkkuikäinen neito, joka tarkoittaa hyvää kaikella mitä tekee, vaikka on välillä vähän hössö. Telle tykkää erityisesti lapsista, mutta nuolee kyllä tilaisuuden tunnen kaikkien korvat ja kasvot. Telle harrastaa pentukoulua ja aikoo kehittyä ns. terapiakoiraksi. Telle tykkää myös uida ja leikkiä vesileikkejä kylppärissä.Ohjaaja Tiina opiskelee eläinavusteiseksi valmentajaksi ja on kasvatustieteen maisteri. Tiina työskentelee maahanmuuttajiin liittyvässä työssä.
Telle1

Porot

Ohjaaja Pia, Karva-Kaveri Aatu

Aatu on v. 2009 syntynyt vasana orvoksi jäänyt, ihmisten kasvattama porohärkä, joka hyvin leimaantunut ihmisiin ja koiriin. Se viihtyy ihmisten seurassa ja hakeutuu mielellään sinne missä tapahtuu. Erittäin epäporomaisesti, se antaa myös silitellä itseään. Aatu on lienee syntynyt tuottamaan iloa ja hyvää mieltä ympärilleen.

Aatun ohjaaja Pia löysi Aatun lehdestä, myynti-ilmoituksesta. Jo ensimmäinen kohtaaminen sinetöi parin kohtalon. Yleisen kuljailun lisäksi Pia ja Aatu nauttivat yhteisistä rekiajeluistaan. Pia on ammatiltaan toimittaja, tällä hetkellä kotona kahden pienen pojan kanssa.

IMG_4560_14991215_10154124159025698_2076456387003342406_o

 

Jäsenet

Jäsen Katri

Jäsen Annukka