Uutiset

Alueen karvakoita

Koirat

Koordinaattori Mira Niittylahti, Karva-Kaverit Riku ja Benno

Riku on v. 2008 syntynyt valkoinen ruotsinhirvikoira, joka muutti meidän laumaan 7,5 vuotiaana. Riku on edellisessä elämässään harrastanut mm. agilityä ja se osaa noutaa, joten kyseessä ei ole aivan tavanomainen hirvikoira vaikka riistaviettiäkin löytyy. Usein sen luullaankin olevan valkoinenpaimenkoira ja positiivissävyinen järkytys on taattu, kun kerron että se on hirvikoira.

Benno (Kiratin Legendary White) on tammikuussa 2018 syntynyt valkoinenpaimenkoira. Pentu testattiin mukaan toimintaan 11vk ikäisenä. Toiveissa on, että tulevaisuudessa voisimme toteuttaa eläinavusteisuutta Bennon kanssa myös ammatillisesti.

Koirien ohjaajana, sekä Rovaniemen Karva-Kavereiden toiminnan koordinaattorina toimii Mira. Vierailujen ohessa hoidan mm. sähköpostia, nettisivuja ja sovin vierailuita erilaisiin kohteisiin. Koulutukseltani olen eläintenhoitaja ja lähihoitaja, minkä lisäksi valmistuin lokakuussa 2016 eläinavusteiseksi valmentajaksi. Olen käynyt myös Eläinavusteinen interventio -koulutuksen v. 2017, joka perustuu samannimiseen oppikirjaan.

 nikoBenno

Koordinaattori Tiina, Karva-Kaveri Telle

Telle on 7/2017 syntynyt näyttelylinjainen kultainennoutaja. Telle aloittelee ohjaajansa Tiinan kanssa Karva-Kaverina (2018) ja on todella otettu tästä luottamustehtävästä. Telle on erittäin ihmisrakas, murkkuikäinen neito, joka tarkoittaa hyvää kaikella mitä tekee, vaikka on välillä vähän hössö. Telle tykkää erityisesti lapsista, mutta nuolee kyllä tilaisuuden tunnen kaikkien korvat ja kasvot. Telle harrastaa pentukoulua ja aikoo kehittyä ns. terapiakoiraksi. Telle tykkää myös uida ja leikkiä vesileikkejä kylppärissä.

Ohjaaja Tiina opiskelee eläinavusteiseksi valmentajaksi ja on kasvatustieteen maisteri. Tiina työskentelee maahanmuuttajiin liittyvässä työssä.

Telle1 Telle2

Ohjaaja Anu, Karva-Kaverit Freyja, Hexe ja Hugo

Freyja s.–, mastiffi. Hexe kääpiöpinseri. Hugo on v. 2016 syntynyt kääpiöpinseri (esittely tulossa).

Jätkän ja Hugon ohjaajana toimii Anu. Työskentelen lähihoitajana ja harrastan koiranäyttelyissä kulkemista, sekä Karva-Kaveri toimintaa. Valmistuin lokakuussa 2016 eläinavusteiseksi valmentajaksi.

Halataan kun tavataan!

anujätkädorajätkä

Ohjaaja Sanna, Karva-Kaveri Justus

-tulossa-

Ohjaaja Kirsi, Karva-Kaveri Miska

Zaza’s My Happy Master, kutsumanimeltään Miska, on 9-vuotias shetanninlammaskoira.

Miska on ihmisystävällinen kaikkien kaveri, eikä suotta arastele vieraissakaan paikoissa. Vaikka ikää on jo 9v, Miska innostuu rapsutuksista, etsimisleikeistä ja pienistä tempuista. Miskan lempipuuhaa on metsässä juokseminen ja takapihan liikenteen seuraaminen. Paimenkoirana Miska tietää, että kaveria ei jätetä! Miskan ohjaksissa toimii ravintola-alalla työskentelevä Kirsi.

KirsiMiskaMiska

Ohjaaja Virva, Karva-Kaverit Piitu ja Leffe

VirvaPiituPiitu

Ohjaaja Minna, Karva-Kaveri Veikko

Nimeni, Minna Koponen, 38v. Päivä työtäni teen seurakunnan palveluksessa. Karva-Kaveri toiminnassa, jonka aloitimme vuonna 2014, teen vapaaehtoistyötä sekarotuisen Veikko koiran kanssa. Veikko on syntynyt v. 2009, ja niin monirotuinen kun arvata jaksaa. Veikko on rauhallinen, ystävällinen ja oikein kiltti kaveri. Erittäin varma koira, monessa paikassa, kunhan olen sen mukana. Veikko asustaa kolmen muun koiran kanssa.

IMG_2645Veikko

Ohjaaja Miia, Karva-Kaverit Manu ja Milo (Ivalo)

Milo s.4/2011 ja Manu s.11/2013 ovat jackrussellinterriereitä. Milo on todella ihmisrakas ja avoin pieni terrieri, joka kuitenkin tuntee oman arvonsa. Hakee keikoilta monesti enemmän toimintaa, kuin rapsutuksia, eikä ole mikään sylivauva kuten ”pikkuveljensä”. Manu taas rakastaa kaikkia kokoon, ikään ja ulkonäköön katsomatta ja jaksaisi istua sylissä vaikka kuinka kauan. Kuten kuvastakin näkee, keikan lomassa voi välillä levähtääkin, kun sopiva syli löytyy. Meillä ei pelätä outojakaan tilanteita tai apuvälineitä, koska terrierithän eivät pelkää mitään;) Milo ja Manu harrastavat Karva-Kaveri-keikkojen ohessa pelastuskoiratoimintaa ja agilitya.

Hihnan toisessa päässä roikkuu Miia ja työskentelen vastaanottovirkailijana Saariselällä. Kaikki vapaa-aika menee koirien kanssa touhutessa, mutta mikäs siinä kun on maailman parhaat tyypit, joiden kanssa touhuta. Tällä hetkellä ollaan vielä ainoat Karvakot Ivalossa, mutta toivottavasti saataisiin tulevaisuudessa lisää karvakoita myös tälle perälle.

MiiaMiloManumanu

Ohjaaja Kati, Karva-Kaveri Peppi

-tulossa-

Ohjaaja Marja, Karva-Kaveri Ukko

-tulossa-

Ohjaaja Leena, Karva-Kaveri Kaapo

-tulossa-

Ohjaaja Päivi, Karva-Kaveri Nuka ja Nieku

Lapinmannan Kelpo Poika, kutsumanimeltään Nuka s. 8/2014 on erittäin avoin, ystävällinen ja leikkisä suomenlapinkoirauros, nuorin perheen kolmesta koirasta. Nuka tykkää ihmisistä ja häntä heiluttaakin koko koiraa, kun se menee tervehtimään. Pehmoilla leikkiminen ja niiden kantaminen on Nukan mielipuuhaa. Nukan kanssa harrastetaan paimentamista. Nuka rakastaa metsässä juoksemista ja keppien kantamista.

Seitavuoren Niegadus, kutsumanimeltään Nieku s. 1/2007 on ystävällinen ja rauhallinen mummokoira. Mummo tykkää juosta metsässä yhdessä toisten koirien kanssa. Se on erittäin ahne ruualle ja oppii helposti uusia temppuja näin vanhemmallakin iällä.

Hihnan toisessa päässä eli Nukan ja Niekun ohjaajana toimii Päivi, joka on koulutukseltaan lähihoitaja. Päivät kuluvat lastenhoitajan työssä. Päivi on valmistunut eläinavusteiseksi valmentajaksi lokakuussa 2016.

Päivi

Ohjaaja Katja, Karva-Kaverit Miska ja Yeti

Miska on v. 2011 syntynyt alaskanhusky joka on yksi tärkeimmistä koiristani. Miska tekee talvella ja kesällä safareita ohjaajansa Katjan kanssa. Miska rakastaa ihmisiä yli kaiken ja nauttii huomiosta. Miska harrastaa telttaretkeilyä ja uimista kesällä. Talvella töiden lomassa hän juoksee kilpavaljakossa ohjaajansa tärkeimpänä koirana, sillä tapahtuisi erämaissa mitä tahansa, tämä iloinen, vahva ja luotettava koira kulkee aina rinnalla, omistajaansa viimeiseen asti auttaen, eikä jätä yksin. Yeti on v. 2015 syntynyt alaskanhusky hurmuri herra, jollekka mikään uusi juttu ei ole este. Hän nuoresta iästään huolimatta on ehtinyt jo moneen. Varsinaista valjakko työtä hän ei ole tehnyt, mutta on etsinyt piilotettuja kanelipurkkeja sisällä ja ulkona, noutaa vedestä esineitä koska aikoo isona poikana harrastaa vesipelastusta. Kesäretkeily ei ole Yetille uusi juttu ja mukaan onkin lähdössä ensimmäisenä, kun näkee omistajallaan repun selässä. Yeti ei ole tyrkky kerjäämään huomiota vaan odottaa ihmisen aloitetta rauhassa. Tuleva syksy on myös Yetillä työhön oppimista opetellen kuinka siinä valjakossa kavereiden kanssa juostaan.

Miskan & Yetin ohjaaja Katja toimii safarikenneli yrittäjänä Louella. Koirat ovat osa minua ja kaikilla on erityinen sija sydämessäni. Valmistuin lokakuussa 2016 eläinavusteiseksi valmentajaksi ja opiskelen  tällä hetkellä NLP-perusopintoja. Toiveena on saada jätettyä tassun jälkiä mahdollisimman paljon ihmisten sydämiin, myös heidän joiden koti on laitos tai kuntoutumisyksikkö. Toivomme myös, että yksinäiset vanhukset, jotka asuvat vielä kotonaan avustettuina saisivat meidät vieraaksemme.

IMG_4693

Ohjaaja Petra, Karva-Kaveri Rika

-tulossa-

 

Ohjaaja Taina, Karva-Kaveri Ruska

Ruska on kesällä 2010 syntynyt ruskea iloinen labradorinnoutajatyttö, jonka lempiharrastus on sohvalla rapsuteltavana oleminen. Myös pehmolelujen kantaminen ja niiden hoivaaminen ovat tämän noutajan päivittäisiä puuhia. Ruokaa ja ihmisiä rakastava Ruska pitää niin lapsista kuin vanhuksistakin.

Ruskan ohjaajana on sairaalassa perushoitajana ja kuulontutkijana jo noin 40 vuotta toiminut Taina.

Ruskakoira ruskakoira2

Ohjaaja Laura, Karva-Kaverit Jack ja Sam

Jack, kavereiden kesken ”Jaska” on 5/2015 syntynyt työlinjainen kiltti bordercollie. Jackin tavaramerkkinä on purentavian vuoksi usein suusta pilkottava kieli, josta Jack helposti muistetaankin. Jackin päiviin kuuluu usein myös tokoa, rally-tokoa ja lampaiden paimennusta. Jack on rauhallinen, mutta tarvittaessa myös erittäin vauhdikas ja leikkisä, ja lähteekin mielellään mukaan vaikkapa palloleikkiin tai temppuilemaan.

Jackia ohjaa graafinen suunnittelija Laura, joka vapaa-aikanaan koirien kouluttamisen, valokuvaamisen ja ulkoilun lisäksi myös pitää koirien arkitottelevaisuus- ja temppukursseja.

IMG_9938jack2

Ohjaaja Maare, Karva-Kaveri Timi

-tulossa-

Ohjaaja Tanja, Karva-Kaveri Nöpö (Kemijärvi)

Nöpö on v. 2003 syntynyt amerikanakita tyttö. Luonteeltaan lempeä ja leikkisä rapsutusta rakastava koiraneiti.
Nöpö rakastaa takapihalla leikkimistä viileissä paikoissa pötköttelyä. Palloleikkejä hän rakastaa erityisesti.

Nöpön ohjaajana toimii Tanja, ammatilaan psykiatrinen sairaanhoitaja sekä ratkaisukeskeinen terapeutti. Erityinen mielenkiintoni kohde on koira avusteinen terapia. Tätä olemme jo työni kautta Nöpön kanssa harjoitelleet.

14963145_10154624144365675_9146192306167075800_n

Ohjaaja Terhi, Karva-Kaveri Huugi (Rovaniemi, Ivalo)

Huugi on 2009 syntynyt käyttölinjainen irlanninsetteri-neiti. Tämä yltiöystävällinen punanuttu on luonteeltaan empaattinen ja rauhallinen, mutta pinnan alkaa kuplii erittäin leikkisä ja vilkas kaveri, joka rakastaa kohdata uusia ja erilaisia ihmisiä. Syksyisin päätoimisena hommana on seisoa riekkoja pohjoisen tuntureilla ja luonnossa seikkaileminen on muutenkin tärkeä osa elämää ympäri vuoden.
Huugin ohjaaja on viittä vaille valmis kuvataiteilija Terhi, joka työskentelee Rovaniemellä markkinoinnin ja viestinnän parissa sisällöntuottajana, mutta löytyy lähes viikoittain etätöistä kotoaan Ivalosta. Vapaa-aikaan kuuluu metsästys, luonnossa liikkuminen ja valokuvaaminen.
HuugiHuugi_karva-kaveri_2

Kissat

Ohjaaja Hanna, Karva-Kaveri Maiju

Maiju on arviolta v.1999 syntynyt kissarouva on siirtynyt eläkkeelle, mutta Maijun ohjaaja toimii uuden Karva-Kaveri kissan kummina joka vielä harjoittelee vierailuilla käyntiä.

Maijun ohjaaja on myyntisihteerinä työskentelevä Hanna.

MaijuIMG_2867

 

Porot

Ohjaaja Pia, Karva-Kaveri Aatu

Aatu on v. 2009 syntynyt vasana orvoksi jäänyt, ihmisten kasvattama porohärkä, joka hyvin leimaantunut ihmisiin ja koiriin. Se viihtyy ihmisten seurassa ja hakeutuu mielellään sinne missä tapahtuu. Erittäin epäporomaisesti, se antaa myös silitellä itseään. Aatu on lienee syntynyt tuottamaan iloa ja hyvää mieltä ympärilleen.

Aatun ohjaaja Pia löysi Aatun lehdestä, myynti-ilmoituksesta. Jo ensimmäinen kohtaaminen sinetöi parin kohtalon. Yleisen kuljailun lisäksi Pia ja Aatu nauttivat yhteisistä rekiajeluistaan. Pia on ammatiltaan toimittaja, tällä hetkellä kotona kahden pienen pojan kanssa.

IMG_4560_14991215_10154124159025698_2076456387003342406_o

 

Jäsenet

Jäsen Katri

Jäsen Annukka